DAF – Robert Görl (Deutsch Amerikanische Freundschaft) (DE) – BESTIAL MOUTHS (US) – opening act: MIDNIGHT POETRY (GR)
TMR ENTERTAINMENT / ELEKTROSPANK PR & VOODOOD PRODUCTIONS proudly present:
DAF - Robert Görl (Deutsch Amerikanische Freundschaft) (DE) BESTIAL MOUTHS (US) opening act: MIDNIGHT POETRY (GR) live in Athens, GR
Saturday, May 25th, 2024 ARCH CLUB LIVE STAGE
Tickets: Presale (phase 1) : 24€ Presale (phase 2) : 26€ Door : 30€
Εισιτήρια προπωλούνται μέσω more.com και του δικτύου καταστημάτων του: (Public, Nova, Media Markt, βενζινάδικα Shell, BP, EKO, Metro, My Market)
H TMR ENTERTAINMENT και η ELEKTROSPANK PR & VOODOOD PRODUCTIONS παρουσιάζουν τους D.A.F., σε ένα μοναδικό show!
Με πάνω από 40 χρόνια ιστορίας και έχοντας χαρακτηριστεί ως οι επαναστάτες της synth-disco, οι DAF θεωρούνται μια από τις πλέον επιδραστικές μπάντες της ηλεκτρονικής σκηνής, περιλαμβάνοντας την techno, industrial, EBM, EDM, house. Καταρρίπτοντας κάθε κανόνα,, ήταν ένα από τα πέντε projects με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία το 1981, ενώ την ίδια χρονιά έγιναν εξώφυλλο στο NME. Χαρακτηρίστηκαν από τον John Peel ως «οι νονοί της techno» και αναφέρθηκαν ως "crucial" για την ανάπτυξη του Detroit techno και του Chicago house. Το να ακούς το "El Que", με τους λαστιχένιους παλμούς του χάρη στο Korg-DS10, είναι σαν να ακούς acid house έξι χρόνια νωρίτερα από τη καθιέρωση του όρου.
Τα πάντα, από το EBM – είτε σημαίνει Electronic/Euro Body Music είτε Efficient Brusque Modernity – μέχρι το EDM ξεκινούν από εδώ. Μαζί με τους Kraftwerk, Neu!, Der Plan και άλλους, οι D.A.F. που δημιουργήθηκαν το 1978 στο Düsseldorf, συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην αναμόρφωση της ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως. Με πολλές αναταραχές στις σχέσεις των δύο εκπληκτικών μουσικών, οι D.A.F. συνέχισαν να απασχολούν και να διαμορφώνουν τον κόσμο της μουσικής με της μοναδικές ιδέες τους και τα εκπληκτικά live show τους, γεμάτα ενέργεια.
Το 2020 και έχοντας ξεκινήσει την ηχογράφηση του "Nur noch Einer", ο ξαφνικός θάνατος του Gabi Delgado, ανατρέπει τα δεδομένα για τους D.A.F. και ο Robert Görl βγαίνει μπροστά και έχοντας μαζί του την εκπληκτική Sylvie Marks συνεχίζει να γράφει την ιστορία των πρωτοπόρων της ηλεκτρονικής μουσικής.
Μαζί τους οι μοναδικοί και σκοτεινοί Bestial Mouths από το Sacramento της California, οι οποίοι με τα φωνητικά της εκπληκτικής, σκοτεινής φιγούρας, Lynette Cerezo, κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα και πιο σκοτεινά industrial albums του 2023, το "R.O.TT (inmyskin)", ενώ στις 9 Φεβρουαρίου 2024 κυκλοφορεί το "Backbone" Remix Album, όπου τα τραγούδια του R.O.TT (inmyskin) παίρνουν νέα μορφή με τη συμμετοχή των Curses, Actors, Rebeka Warrior, XTR Human, Modern Men, Lana Del Rabies, IV Horsemen, Crune, Orphx, GenCAB, Broken English Club, Trace Amount, Carrellee, Daniel Myer, Maduro, Snowbeasts και Bedless Bone.
Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Midnight Poetry, μιά νέα πρόταση στην εγχώρια dark electro, dark wave σκηνή.
Bestial Mouths
Ως φωνή και πνεύμα των Bestial Mouths, η Lynette Cerezo είναι μια δυναμικά στοιχειωμένη φιγούρα. Σε διεθνείς σκηνές και ηχογραφήσεις, οι μαγευτικές ερμηνείες της παρασύρουν το κοινό μέσα από βαθιά συναισθηματικά οράματα.
Από την ίδρυσή τους το 2009, η βαση και ο πυρήνας των Bestial Mouths είναι η φωνή της Cerezo σε συνδυασμό με μυριάδες επιρροές από όλο το φάσμα της goth, industrial, post-punk, New Wave, noise, metal και άλλων underground ήχων, χρησιμοποιώντας ζωντανά ακουστικά και ηλεκτρονικά τύμπανα και αναλογικά συνθεσάιζερ. Με ιστορία στο σχέδιο μόδας και τον ακτιβισμό για το φύλο, η οπτική και η κοινωνική αισθητική της Cerezo είναι βαθιά συνυφασμένη με την παρουσίαση του Bestial Mouth, που αντανακλάται στις συναρπαστικές θεατρικές ζωντανές εμφανίσεις.
Από το 2018, οι Bestial Mouths είναι το μοναδικό project της Cerezo, το οποίο λειτουγεί ως κανάλι για να εξερευνήσει βαθιά προσωπικούς στίχους αυτοστασιμότητας και τραύματος.
Κατά τη διάρκεια της δεκαπενταετούς ύπαρξής τους, οι BESTIAL MOUTHS έχουν συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους παραγωγούς και καλλιτέχνες. Οι Zola Jesus, Mick Harvey, Egyptrixx, Boy Harsher, Die Krupps, Mater Suspiria Vision, Zanias, The Horrorist και Ludovico Technique είναι μερικοί μόνο συνεργάτες, ενώ έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους Psychic TV, Austra, Chelsea Wolfe, DAF, 3 Teeth, OAKE, Front Line Assembly, White Ring, Suicide Commando, David J, King Dude, Youth Code, Cut Hands, Light Asylum.
Midnight Poetry
Οι Midnight Poetry αποτελούν μια νέα πρόταση στην εγχώρια dark electro, dark wave σκηνή. More info soon!